Search
Kokospanerade majskolvar
Share Tweet Email

Kokospanerade majskolvar

Grillade majskolvar är gott. Grillade majskolvar med chili, lime och kokos är så gott att du kommer trilla baklänges.

Majskolvar
  • 4 majskolvar
  • 2 msk kokosolja, rumstempererad
  • saft och skal från 1 lime
  • 1/2 färsk röd chili
  • 1 tsk flingsalt
  • 1/2 dl kokosflingor
  • Blanda kokosolja, limesaft, limeskal, finhackad chili och flingsalt.
  • Grilla majsen tills den har fått fin färg. Flytta över den till en tallrik och bre på kokosoljan.
  • Strö ut kokosflingorna på ett fat och rulla majskolvarna i det. Servera.

Eftersom anrättningen ger associationer till mexikanskt så rekommenderas en öl av stilen amerikansk pale ale. En Pale Ale från Göteborgsbryggeriet Electric Nurse som har fruktiga inslag och en balanserad beska som parerar chilihettan på ett bra sätt.

Leave a Reply