Jollas chokladtryffel med IPA
Jolla och Gebro Togan på Jolla Choklad & Dessert i Norrköping fokuserar på kvalitet och ekologiska råvaror i sina chokladprodukter. De gör en fantastisk chokladtryffel med Founders All Day IPA. När choklad och session IPA möts, öppnas portarna till himmelriket.
- Ca 20 cl Founders All Day-IPA – resten kan du dricka upp medan ni gör tryffeln
- 100 g mörk choklad, välj gärna en sort som är lite fruktigare till smaken, och nej – inte en choklad med frukt
- 50 g mjölkchoklad
- 20 g smör
- Värm upp ölen och smör till ca 85 grader, häll det sedan över chokladen och rör om till en smetig och len tryffel.
- Låt stå över natten för att sätta sig.
- Dagen efter rullar du små tryffelkulor av smeten för att sen pudra dem i kakao.
- Sist men inte minst – njut av dem tillsammans med en Founders All Day-IPA.