Search
Jollas chokladtryffel med IPA
Share Tweet Email

Jollas chokladtryffel med IPA

Jolla och Gebro Togan på Jolla Choklad & Dessert i Norrköping fokuserar på kvalitet och ekologiska råvaror i sina chokladprodukter. De gör en fantastisk chokladtryffel med Founders All Day IPA. När choklad och session IPA möts, öppnas portarna till himmelriket.

  • Ca 20 cl Founders All Day-IPA – resten kan du dricka upp medan ni gör tryffeln
  • 100 g mörk choklad, välj gärna en sort som är lite fruktigare till smaken, och nej – inte en choklad med frukt
  • 50 g mjölkchoklad
  • 20 g smör

 

  • Värm upp ölen och smör till ca 85 grader, häll det sedan över chokladen och rör om till en smetig och len tryffel.
  • Låt stå över natten för att sätta sig.
  • Dagen efter rullar du små tryffelkulor av smeten för att sen pudra dem i kakao.
  • Sist men inte minst – njut av dem tillsammans med en Founders All Day-IPA.

Leave a Reply