Search
Halstrad anklever
Share Tweet Email

Halstrad anklever

med russin och honungsbräserad endive

Foto Mathias Nordgren

  • 6 skivor anklever
  • 3 endivesallad
  • 2 dl kycklingfond
  • 12 torkade aprikoser
  • 1 msk honung
  • 6 brysselkål
  • olja
  • salt
  • körvel
  • gasolbrännare
  • Dela endivesalladen på längden och putsa bort lite av roten.
  • Lägg den med snittytan nedåt i en panna med lite olja. Sätt på medelhög värme på spisen och låt den steka tills den har fått gyllenbrun färg.
  • Tillsätt honung och kycklingfond, sänk värmen och låt endiven sjuda varsamt till den är mjuk igenom.
  • Plocka bladen från brysselkålen och sprid ut dem på ett ugnsbleck. Gå över hastigt med en gasolbrännare, tillsätt lite salt.
  • Skär den torkade aprikosen i mindre tärningar.
  • Sätt på en panna på hög värme på spisen. Stek anklevern ca 1 min per sida (den ska bli gyllenbrun och mjuk igenom), salta.
  • Servera den nystekta levern med endive och lite av såsen från tillagningen, brysselkålsbladen, den torkade aprikosen och avsluta med körvel.

Anklevern med sin konsistens som påminner om pudding och lite mörkare smaker kommer i perfekt balans med Leffe Brune. Honungstonerna i både maträtt och öl kompletterar ytterligare. Ölet har en så där lagom beska men höjdpunkten känns i sväljögonblicket med den söta, runda smaken som blir helhetsintrycket av kombinationen.

Leave a Reply