Search
Grillad makrill med sallad
Share Tweet Email

Grillad makrill med sallad

på sparris, potatis och relish på oliver, citron och mandel

Ingredienser
  • 4 hela rensade och klippta makrillar
  • 10 nypotatisar, skalade och kokta i saltat vatten
  • 8 tvättade rädisor med fin blast
  • 12 skalade gröna sparrisar
  • 1 msk grovhackad kapris
  • 1 citron
  • 1,5 dl olivolja
  • 50 g skållade, rostade och grovhackade mandlar
  • 100 g urkärnade och hackade gröna oliver
  • Tänd grillen eller använd en grillpanna.
  • Salta fisken på skinnet och inuti magen.
  • Hacka halva citronen, skal och allt förutom kärnorna. Blanda med kapris, oliver, mandel och en dl olivolja, smaka av med salt.
  • Olja och salta sparissen lätt och grilla till genomgrillade, skär i bitar och lägg i en bunke tillsammans med potatis och rädisor, pressa över lite citronsaft, salta och mal över lite svartpeppar. Ringla över ett par matskedar olivolja och smaka av.
  • Olja fisken lätt och grilla ungefär sex minuter på varje sida, försök att inte vända den innan då skinnet lätt fastnar om den inte är färdiggrillad på ena sidan.
  • Lägg upp på serveringsfat och skeda över relishen, servera med sparrissalladen vid sidan.

Ölrekommendationer

Den extremt feta fisken kräver en öl med påtaglig beska för att parera det feta. De belgiska jästtonerna skapar en harmoni med den grillade fisken och inslagen av citrus och en svag syrlighet i ölet blir en perfekt matchning med sparrisen och framförallt relishen.

Leave a Reply