Search
Garretts krabbkakor
Share Tweet Email

Garretts krabbkakor

Tillagat och fotograferat av Mikael Göransson.

Brooklyn Brewerys bryggmästare är inte bara en fena på att brygga öl, han är fenomenal på att matcha vår favoritdryck till mat. Vi frågade honom i en intervju i 23:e numret:  Om du skulle dela med dig av ett recept som våra läsare kan laga hemma och matcha till en öl, vad skulle det bli då?
– Då tycker jag att vi borde ge folk receptet till krabbkakorna som de matchar med vår Defender IPA. Det fungerar väldigt bra och ingredienserna bör inte vara svåra att hitta. Servera gärna med guacamole eller en limemajonnäs. Om de gillar receptet ska de göra dubbel sats och frysa hälften. Den kan vara fryst i flera månader och kan tinas i mikrovågsugnen för att sen göras klar i stekpanna på ett minuter. Perfekt snacks för en sen natt! 

Ingredienser
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 finhackad jalapeño
  • 1 finhackad röd paprika
  • 250 gram krabbkött
  • 1 lättvispat ägg
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 rågad msk curry
  • 1 msk spiskummin
  • juicen från en pressad citron
  • en kruka koriander
  • 3,5 dl panko

Blanda samman lök, jalapeño, paprika och koriander i en skål. Rör om tills allt blandats väl.

Tillsätt krabbkött, det lättvispade ägget, ingefära, curry, spiskummin,  citronjuice och 1,5 dl panko. Blanda sammans allt väl.

Smaka av. Salta och peppra om det behövs. Om du vill att de ska vara mer kryddstarka kan du blanda i lite av din favorit-“hot suace”.

Forma kakorna med händerna. Täck sedan hela kakan med panko och pressa in pankon en bit in i kakan.

Lägg kakorna på en tallrik och ställ i kylskåpet.

När det är dags för servering, steker du kakorna gyllenbruna i stekpanna. Det tar cirka 10 minuter.

Servera med guacamole, limemajonäs och koriander.

”Servera med en india pale ale lik vår Defender IPA, som fungerar fantastiskt med indiska och thailändska kryddor.” / Garrett Oliver

”Jag gjorde inte kakorna så starka, för att inte ta fram beskan för mycket. Kryddigheten i kakorna harmoniserade med den gula frukten och blommigheten som jag uppfattade i ölen.Det här är riktigt trevligt, bra balans!”
/ Mikael Göransson, matkreatör

Leave a Reply