Byxad abborre
med dill- och citronsås.
Ingredienser
- 4-8 abborrfiléer
- 1 tsk salt
- 1 krm nymald peppar
- 1 + 1 msk smör
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 krm cayennepeppar
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1/2 dl vatten
- 1 msk koncentrerad fiskfond
- 1 grovhackad vitlöksklyfta
- 1/2 dl hackad dill
- 1 tsk rivet citronskal
- 2 tsk pressad citron
- 2 msk smör
- salt
- Koka grädde, vatten, fiskfond och vitlök 5 min i en kastrull. Tillsätt dill, citronskal och citronsaft.
- Krydda fisken. Hetta upp en stekpanna och stek fisken i smör, 1-2 minuter på varje sida beroende på tjockleken.
- Tillsätt smör till såsen och kör upp såsen med stavmixer, smaka av med salt.
- Servera fisken med färskpotatis och smörstekt sparris eller ärtskott.
Här väljer vi en saison eller en syrligare belgisk blond. Syran i ölen matchar den citronsåsen
perfekt.