Search
Byxad abborre
Share Tweet Email

Byxad abborre

med dill- och citronsås.

Ingredienser
  • 4-8 abborrfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald peppar
  • 1 + 1 msk smör
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad fiskfond
  • 1 grovhackad vitlöksklyfta
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 tsk pressad citron
  • 2 msk smör
  • salt

 

  • Koka grädde, vatten, fiskfond och vitlök 5 min i en kastrull. Tillsätt dill, citronskal och citronsaft.
  • Krydda fisken. Hetta upp en stekpanna och stek fisken i smör, 1-2 minuter på varje sida beroende på tjockleken.
  • Tillsätt smör till såsen och kör upp såsen med stavmixer, smaka av med salt.
  • Servera fisken med färskpotatis och smörstekt sparris eller ärtskott.

Här väljer vi en saison eller en syrligare belgisk blond. Syran i ölen matchar den citronsåsen
perfekt.

Leave a Reply