Search
Belonostron
Share Tweet Email

Belonostron

med kryddig korv och äpple

Foto Mathias Nordgren

  • 6 belonostron
  • 6 skivor chili-sopressa
  • 1/2 grönt äpple
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • olivolja
  • blad från vattenkrasse
  • Skala och finhacka löken.
  • Lägg löken i en liten kastrull och tillsätt vinägern. Sätt på hög värme på spisen och låt vinägern hastigt koka in i löken. Ta bort från värmen och låt den svalna.
  • Tillsätt skalat, fint tärnat äpple och lite olivolja.
  • Tärna chilikorven.
  • Öppna ostronen och frigör det från muskeln så att det ligger löst.
  • Toppa med vinägerlök och korv samt blad från vattenkrasse.

Vanligtvis hade nog många tänkt på porter för att matcha ostronen, men här är smakerna av hav, mineraler och salt så påtagliga och sköra att en öl av den typen skulle ta över.  Smakerna är rena och äpplena hjälper upp syran och korven lyfter enbart fram sältan ytterligare. I glaset har vi istället hällt upp en Mohawk Anything Gose som med sin tydliga men ändå återhållsamma sälta balanserar ostronen föredömligt. Denna öl har dessutom en så pass liten kropp att den släpper fram råvarorna och bibehåller de rena smakerna.

Leave a Reply