Search
Apelsin- & curry-glazad fläskkarré
Share Tweet Email

Apelsin- & curry-glazad fläskkarré

med krispig rotselleri och avokado

Ingredienser
  • 600 g fläskkarré i skivor
  • 2 apelsiner, varav 1 filéad och skuren i bitar
  • 2 klyftade avokador
  • 1 knippe sticklök, tunt skuren
  • 1 msk currypulver (gärna egen mix)
  • 3 msk flytande honung
  • 1/2 skalat rotsellerihuvud
  • 10 medelstora skalade potatisar
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • smör och olja att steka i
  • salt och svartpeppar
  • Riv rotselleri och potatis grovt på ett rivjärn. Pressa ut en del av vätskan och riv i vitlöksklyftorna fint, blanda och smaksätt med salt.
  • Häll lite olja i en liten, varm stekpanna. Täck botten med riven potatis och selleri, stek gyllenbruna på medelhög värme på båda sidor. Lägg upp på plåt och kör krispiga i ugn på 175 grader i 7–8 minuter.
  • Stek karréskivorna i smör och curry så de får ordentligt med färg. Salta, tillsätt honung och saft från en apelsin som ska bilda glazen.
  • Lägg karréskivorna i en ugnsfastform och ställ in i ugnen på 175 grader i 5–6 minuter. Låt köttet vila några minuter innan du skär upp det i ca 3 cm breda skivor.
  • Servera skivad karré på den krispiga sellerin tillsammans med apelsin, avokado och sticklök.
  • Ringla till sist över glazen som köttet stekts i.

Oppigårds Indian Tribute är en öl med mycket beska som blir perfekt för att parera fetman från köttet och avokadon. Den tydliga maltkroppen plockar upp smakerna från köttets stekyta och humleprofilen med mycket citrusfrukt balanserar perfekt till inslagen av apelsin och curry i maträtten.

Leave a Reply